lørdag 16. august 2008

Mye nytt siden sist

Da har vi endelig kommet oss på nett igjen. Vi har vært uten internett i nesten 14 dager igjen, men denne gangen var det ikke linja det var noe galt med. Men nå var det lynet som tok den. Vi hadde vært ute på tur, kom hjem og da kom uværet. Regnet og var helt svart på himmelen. Plutselig hørte vi et kjempesmell, såg et blått lys og så døde modemet vårt. Men nå har vi omsider fått nytt modem og kommet oss på nett igjen.

Litt som har skjedd:
Har trent hunder. Alle hundene har vært med på hundklubben. Aron har fått et par-tre runder med grunntrening, fri ved foten, sitt, dekk og stå. Har også begynt på nytt med nesepinne. Det går sakte framover :)
Chip har også fått trent lydighet. Har trent masse sitt og bli, dette for at han skal lære seg å bli sittende, noe han synes er veldig vanskelig. Men det går framover det også. Har også begynt å legge på kommando på fri ved foten. Ellers så tar vi det ganske sakte, vil ikke stresse med treningen.
Lady har bare kose-trent (hvis det er noe som heter det). Vi bare leker oss og har det gøy. Men det som hun bruker mesteparten av tiden sin til er kos og masse gåturer.
Breeze har også fått begynt med lydighetstrening. Utrolig hva den lille frøkenen får til. Hun imponerer meg stadig. Sist vi var å trente gikk hun nesten perfekt fri ved foten. Måtte bare le av henne, full kontakt hele tiden og fine vendinger. Blir moro å se hvordan det går neste gang. Har også trent sitt og bli med henne også.
Ellers er det jo den vanlige treningen på alle sammen, innkalling er jo noe som trenes jevnlig.
Nanook har fått mest gåturer, Sigbjørn har funnet seg en kjempefin vei å gå på. Nesten ingen biler som kjører der og får være mest i fred. Det eneste som kan finne på å være der er en og annen elg.

Ellers så har vi vært en tur til Sverige og hentet oss enda en hund. Sigbjørn ville ha seg Malamute-tispe, så da var det bare å hoppe i bilen. Nå har hun endelig blitt 8 uker og vi fikk hente henne hjem. Ble en lang kjøretur, men heldigvis hadde Marit, søsteren til Sigbjørn, tid til å sitte hundevakt for oss. Lady, Aron og Chip fikk være igjen hjemme. Blir jo lenge å sitte i bilen og da er det greit å ha med minst mulig hunder.
Vi kjørte mot Sverige sent på fredags ettermiddagen, etter mange timer ble det en liten sovepause i bilen. Kom fram til Chappes på lørdag formiddag. Da ble vi møtt av noen kjempetrivelig oppdrettere. Fikk møte valpene med en gang. Jeg falt såklart for en kjempeflott tispe, men den skulle de beholde selv. Vi hadde valget mellom to ganske like tisper, og valget falt på Melita. Fikk tilbringe mange timer sammen med valpene og valget ser ut til å være ganske så bra. Breeze har også fått seg en ny venn, Wizzla heter hun. Det er en lapphund som Anci og Henrik har kjøpt seg. De er like gamle og fant på mye rart i løpet av helgen. Breeze er ikke redd for noe, plutselig fant vi henne inne hos hesten, da hadde hun tatt med seg Wizzla inn dit. Litt senere måtte vi ut på skogstur for å finne igjen de to rakkerne. Men de koste seg da. Var utrolig moro å se hvordan Breeze taklet nye omgivelser og mange nye ting. Men ingen problemer der nei.
Ellers så har det vel ikke skjedd så mye da. Nå har vi meldt oss på utstilling igjen, blir spennende å se hvordan det går. Både Chip og Breeze skal være med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar