lørdag 21. juni 2008

Lørdag og utstilling

Nå har vi kommet oss til Oppdal, starter årets ferie her. I helgen skal vi på utstilling, både lørdag og søndag. Utrolig moro å møte masse aussiefolk igjen.
I dag stod vi opp ganske tidlig, kjørte bort på utstillingen til kl 8. Ble litt venting, men brukte tiden til å sitte å jabbe med masse kjentfolk.
Før oss i ringen var de 2 kelpier, Linn fikk det siste CERT'et på Limp-Bizkit og han ble champion i dag. Grattis til dere begge to.
Så var det aussiene sin tur. Chip, Gizmo og en fra New Thinking var først inn i ringen. Fiber av New Thinking var først. Deretter Gizmo. Han var kjempeflink, hadde et kjempebra trav og viste seg veldig bra. Så var det Chip sin tur. Han ville ikke trave ordentlig i dag, men ellers gikk det kjempebra. Kritikken var:
Korrekt proporsjoner og benstamme. Trivelig. Noe smalt hode. korrekt ..... (ikke sikker på hva som er skrevet på kritikken). ........ ører (litt usikker på hva som står her også). Korrekt hals og overlinje. For alder nok frontbryst. Korrekt brystkasse. Velvinklet fram og bak. En anelse svake mellomledd. Utmerket steglengde.
En helt grei kritikk. Så var det å løpe litt igjen, alle 3 måtte ta en ny runde i ringen. Chip og Fiber fra New Thinking måtte bytte plass. Så da endte Chip opp på 1, Gizmo på 2 og Fiber på 3. Nå var det bare å vente på at tispene skulle gjøre seg ferdig. Mosa ble best i sin klasse, men ble slått av Easy It's My Life.
Chip og Easy It's My Life møttes i ringen, løp en runde og Chip fikk BIR. Kjempefornøyd med gutten. Han syntes det var litt ekkelt å løpe i gress, men det er jo bare litt trening som skal til før han kan trave i gresset også. Forresten var det ei søster av Chip og Gizmo som møtte Mosa. Enjoy The Blue Sky of Aussieboxy, ei kjempetrivelig tispe, men i dag syntes hun det var litt skummelt med teltet. Var litt vind som gjorde at teltet blåste litt, og det var ikke noe moro. Men det går sikkert bedre med de i morgen.
Nanook stilte mot en bror av Amila, Celebre Qanuk av Vinterborgen. Nanook ville ikke trave ordentlig i dag heller, men det var forbedring fra sist da han ikke travet i det hele tatt. Kritikken til Nanook var ikke så verst den heller:
8 mnd. Velutviklet. Middels stor. Mellomkraftig hode med tilstrekkelig kjønnspreg. Noe rettstående ører. En aning smal skalle. Meget god hals, overlinje og hale. En aning smal og steil front. Meget gd bakpart. Bevger seg meget godt fra siden, noe mal og løs framme. Korrekt pelsstruktur.
Synes kritikken var ganske så bra jeg, det er jo bare fronten som mangler :)
Nanook endte opp som 2 beste hanne, ble slått av Qanuk.
Nå var det bare å vente på gruppa for Chip sin del. Men vi tok oss en liten pause fra utstillingen, kjørte hjem for å spise litt, hentet Kirsten og kjørt på butikken en tur. Handlet litt klær til Kirsten, et par bukser til meg og Sigbjørn og så kjørte jeg tilbake på utstillingen. Ble enda litt mer venting, før gruppene endelig startet.
Men heldigvis startet de med valpene, tror mange var ganske slitne av en lang dag med masse nyt inntrykk.Gruppe 1 var først. Den dommeren som hadde dømt oss i første bedømmingen var også gruppedommer. Hun hadde ikke behov for å se så veldi mye på Chip, men ville se oss trave frem og tilbake. Etterpå var det en runde i den store gruppe-ringen. Chip ble plassert som nr. 2 i gruppa, foran oss var en kjempeflott Tervuren. Strålende fornøyd med dagens resultat jeg.
Nå går vi bare å gleder oss til i morgen, blir spennende å se hvordan det går da.Gratulerer til Janne og Sviffer også, med sitt første CERT og BIR. Har jo sagt det lenge at Sviffer har blitt veldig fin i kroppen, men tror ikke at Janne har trudd på meg. Men nå har det vel blitt bevist ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar