tirsdag 6. mai 2008

Treningsoppsummering

På søndag kjørte vi til Orkanger og møtte Marit. Hadde med alle hundene, greit å få trent litt med alle. Sigbjørn og Nanook tok seg en tur langs elva mens vi trente. Chip var først ut. Han trente litt på sitt og bli. Han setter seg ganske kjapt, men det er ikke så lett å få han til å bli sittende. Men det kommer nok etterhvert. Han skjønner det bare bedre og bedre, så plutselig løsner det nok.
Så var det Lady sin tur. Startet med litt sitt og bli. Så trente vi utgangstilling. Hun skal jo ta appellmerket snart, så nå er det den store innspurten. Prøvde litt tannvisning også. Det er vårt største problem. Hun liker ikke at noen holder på med munnen hennes, så det kan bli litt knurring. Den første gangen var det kun bitte litt lyd, hun prøvde å reise seg opp og gå. Men det fikk vi trent bort. Nå blir hun i alle fall sittende når Marit skulle se på tennene. Den andre gangen ble det en kjempe-knurr. Fant ut at vi måtte prøve noe drastisk for å få henne til å være stille. Så vi prøvde med sitronflaske. Når Lady knurret, sprutet jeg sitron på henne. Etter to forsøk var hun faktisk helt stille, hun luktet godt av sitron, men hun var helt stille. Avsluttet med litt leking, hun hadde jo vært kjempeflink.
Aron var sist ut. Hadde en plan om å trene på ruta, neseprøve og innkalling. Men såklart hadde jeg glemt neseprøven, så den planen gikk i vasken. Men fikk trent litt på ruta. Fikk belønnet at han løp ut til ruta et par ganger, så prøvde jeg å kommandere dekk fra stå i ruta. Det gikk ganske bra, kunne ønsket at han løp til midten av ruta, men det virker ikke som om han skjønner det enda. Avsluttet treningen med et par innkallinger, litt dårlig fart på den første, men de siste var kjempebra. Trente bare ren innkalling i dag, vil få opp farten igjen. Fornøyd med dagens treningsøkt.

I går var vi på hundklubben igjen. Var bare Chip og Nanook som var med dit. Greit med sosialtrening til de to små. Trente litt på sitt og utgangsstilling med Chip. Han var kjempeflink. Greit å trene han der det er andre hunder, slik at han lærer å konsentrere seg selv om andre holder på i nærheten. Fikk hvile seg litt i bilen etter ei lita økt. Vil ikke slite han ut og risikerer at han blir lei. Fikk seg ei lita treningsøkt rett før vi kjørte hjem også. Da trente vi på den sosiale biten. Oppføre seg rundt hunder og folk. Han har en tendens til å hoppe rett opp hvis han ikke får oppmerksomhet. Veldig søt der han hopper og spretter, men det er ikke noe jeg ønsker at han skal gjøre. Han får kun oppmerksomhet når han har alle fire føttene på bakken. Det begynner han å skjønne nå, men det kommer noen hopp noen ganger.

1 kommentar:

  1. Joooo Bente klart han ska hoppa på folk! De tycker jag ialla fall!

    SvarSlett